Om de hoogwaardige kwaliteit van het weefsel zo lang mogelijk te behouden, is het belangrijk de volgende onderhoudsvoorschriften te volgen: borstelt u het vuil en stof er eenvoudig af, voordat het dieper in het weefsel indringen kan en verwijder vlekken altijd direct. De bij iedere Outdura stof gebruikte finishing maakt het weefsel bijzonder vuil- en waterafstotend en zijn daardoor gemakkelijk te onderhouden. Verwijdert u vlekken altijd snel, dan heeft u lange tijd plezier van onze stoffen.

Algemene onderhoudsvoorschriften:  

Los op de stof liggend vuil als eerste verwijderen. Algemene vervuiling of lichte vlekken kunnen met behulp van een 5-10% oplossing van fijnwasmiddel en water (max.30°C) behandeld worden. Deze reinigingsoplossing met een spons of zachte borstel op de vervuilde plekken aanbrengen. Aansluitend het schuim laten inwerken, alvorens met schoon water afspoelen en in/door de buitenlucht laten drogen.

Reinigingsadvies bij hardnekkige vlekken:  

Los op de stof liggend vuil als eerste verwijderen. Maak een 50/50 oplossing van milde zeep en bleekmiddel. Deze oplossing met een zachte borstel aanbrengen, ca 1 uur laten inwerken en daarna grondig met helder water uitspoelen. Nooit water warmer als 40°C gebruiken. Absoluut in/door de buitenlucht laten drogen.

Belangrijk:

  • Geen chemische reiniging
  • Altijd in/door de buitenlucht laten drogen, nooit in de droger.
  • Strijken: alleen op stand “synthetisch”. Let op: NIET MET STOOM STRIJKEN!
  • Wasmachine: rustige stand, bijv. handwas. max. 40°C, mild wasmiddel en in/door buitenlucht laten drogen.
Pflegesymbole.png