URBAN DESIGN ǀ microstripes

De zonwering is een symbool voor leven en interactie

(citaat: Dr. Leonhard Oberascher)

URBAN DESIGN

De nieuwe dessins en kleuren van Urban Design zijn hoofdzakelijk ontwikkelt voor de stadse omgeving.

Ze richten zich vooral op die bedrijven, hotels, restaurants en internationale merken, welke met hun keuze voor zonwering, communicatie, reclame en image met een aansprekende architectonische uitstraling willen verbinden.

De nieuwe Designserie “Urban microstripes” van Sattler gaat uit van passende kleuren, die zich enerzijds harmonisch laten combineren met de meest onderscheidende gevelsoorten – in het bijzonder ook historische gevels, anderzijds prima samengaan met bedrukte tekst of bedrijfslogo’s.

Het bijzondere aan deze nieuwe dessins is, dat ze de gebruikelijke unies aflossen en door structuur “microstripes” worden.

Deze stijlvolle ton sur ton verschillen geven de stof een toegevoegde waarde en elegantie. Daaraan toegevoegd wordt de stof daardoor optisch minder gevoelig voor vuil, wat niet alleen esthetisch voordeel geeft, echter ook met betrekking tot duurzaamheid.

Dr. Leonhard Oberascher

In de schaduw van geraffineerde structuren - microstripes

Wanneer wij ons bevinden in stedelijke regionen zijn er diverse punten die we fixeren kunnen. Deze onderling verschillende referentiepunten kunnen als basis dienen voor onze kleurthema’s.

Sattler heeft in dit stadse concept 4 themagroepen samengesteld, die onderverdeeld kunnen worden in afzonderlijke kleurvarianten.

Wall ǀ Sky ǀ Park ǀ Lights

Urban Design

In de schaduw van geraffineerde structuren - microstripes

Wanneer we onze blik eenvoudigweg alleen naar de zijkant richten, zien we in de stadse omgeving muren en gevels van gebouwen. more
Wanneer we onze blik naar boven richten zien we de lucht met al haar verschillende stemmingen. more
In de wijdere omgeving, tussen de gebouwen door, zien we ook ruimte voor parken. more
Overdag is het zonlicht de bepalende factor en ’s avonds en ’s nachts verlichten de lantarens en verlichte etalages onze omgeving. more